Belysningslösningar till Padelhallar

Padel är en racketsport som kan ses som en blandning mellan tennis och squash. Spelet tar plats i en glasbur med fyra glasväggar som man kan använda sig av under spelets gång. Precis som i tennis avskiljs spelplanerna åt av ett nät med en servruta på 5×7 meter på vardera sida. En vanlig padelbana har måtten 10×20 meter och omges av glasväggar baktill och galler/glasvägg vid sidorna.

ATT SKAPA RÄTT LJUS
Belysningsnivån i en padellhall ligger mellan 300-1000 lux på banorna. Vilket som önskas beror på om om det är elitnivå med TV-inspelning eller inte. Vi rekommenderar en belysningnivå på minst 500 lux. Förutom ljusnivån är det även viktigt med ett jämnt ljus och att armaturerna är avbländade. Placeringen av armaturerna ska vara längs med banornas långsidor och vara vinklade in mot banorna. Vi har tagit fram två belsyingslösningar till padelhallar. Båda två uppfyller kraven men ger två helt olika upplevelser visuellt.

ARMATUREXEMPEL
Nedan är våra armaturer som vi rekommenderar

PALESTRA är en kraftfull och lättmonterad sporthallsarmatur. Passar för den lilla gymnastiksalen upp till den större sporthallen. Armaturhuset är robust och ljusöppningen är skyddad med en polykarbonatskiva som effektivt står emot bollar. Armaturen är bollskyddsgodkänd enligt DIN 57 710-13/VDE 0710-13. Ljusflöde upp till 22 300 lm och ett ljusutbyte upp till 130 lm/W medför att ett minimalt antal armaturer behövs för att lösa belysningsuppgiften. Med flera alternativa montagemöjligheter och enkel inkoppling i gaveln, är armaturen snabb och enkel att montera.

BELLO II CEILING är en dikt tak armatur som är utrustad med en inbyggd mikroprismatisk skiva för att ge ett bländfritt ljus. Bello II är anpassad för lokaler där det ställs höga krav på en bländfri miljö. Bello II Ceiling finns i storleken 600×600, 1200×300 och 1200×600. Storleken 1200×600 är framtagen speciellt för padelhallar.